Een woning verhuren

een woning verhuren

Verhuren via Vivendo, niets dan voordelen!

Kostenloze service

Van het zoeken naar en selecteren van een geschikte huurder tot het correct opvolgen van de verhuur zelf, Vivendo neemt alle praktische beslommeringen van u over. Bovendien doen we dit volledig gratis.

Administratieve opvolging

We voorzien een volledig conform en sluitend huurcontract en zorgen voor een gedetailleerde plaatsbeschrijving. We zien erop toe dat het contract correct wordt nageleefd en dat de huurder in orde is met de nodige verzekeringen. U blijft van alle papierwerk gespaard!

Huurgarantie op lange termijn

De samenwerking met Vivendo verzekert u van verhuur van uw woning op lange termijn. Zo geniet u niet alleen van gegarandeerde huurinkomsten, maar  bovendien vermijdt u zo een langdurige leegstand van uw woning, met risico op bijhorende leegstandsheffing.

Zekerheid stipte betaling

U sluit een huurcontract af met Vivendo, die op haar beurt de woning doorverhuurt. Op die manier ontvangt u altijd uw maandelijkse betaling, zelfs als de woning even niet verhuurd zou zijn of als de huurder niet (stipt) betaalt.

Toezicht op onderhoud

Vivendo heeft een woonbeheerteam dat toeziet op het onderhoud van de woning door de huurders. Zij helpen hen bij het uitvoeren van kleine herstellingen. Het team zorgt voor een correcte opvolging bij werken tussen u als eigenaar en Vivendo als hoofdhuurder. Samen met onze woonbegeleiders bewaken we op die manier het goede huisvaderschap.

Premies en fiscale voordelen

Er zijn diverse belastingvoordelen of premies voor eigenaars die hun woning willen renoveren. Bovendien geniet u als verhuurder aan Vivendo van een fiscaal voordeel en betaalt u geen 2,5 of 3,97 maar wel 1,6% of 2,54% onroerende voorheffing.

Komt uw woning in aanmerking voor verhuur?

Om uw woning te kunnen verhuren aan Vivendo, moet deze voldoen aan enkele voorwaarden: 

Regio

Uw woning moet gelegen zijn in één van volgende gemeentes of deelgemeentes:

  • Beernem
  • Brugge
  • Damme
  • Oostkamp
  • Jabbeke
  • Zedelgem

Prijs

Vivendo verhuurt woningen tegen een redelijke verhuurprijs aan kwetsbare gezinnen of alleenstaanden. Dit betekent dat de huurprijs wat lager zal liggen dan op de private verhuurmarkt, omdat onze huurders dit moeten kunnen betalen. Daartegenover staat wel dat u gedurende de duur van de huurovereenkomst met Vivendo (minimum 9 jaar) verzekerd bent van uw maandelijkse inkomsten.

Instapklaar

De woning moet instapklaar zijn en geen drastische renovatienoden hebben. Mochten er wel nog vernieuwingen nodig zijn alvorens te kunnen verhuren, dan kan u beroep doen op renovatiepremies of u laten bijstaan door Het Pandschap.

woning verhuren
Contacteer ons via e-mail of bel 050 17 05 00