Huur een sociale woning via Vivendo

Vivendo heeft een ruim aanbod betaalbare en kwaliteitsvolle sociale huurwoningen in diverse gemeenten in West-Vlaanderen. Een gedeelte van de woningen is speciaal aangepast aan de behoeften van grote gezinnen, senioren en rolstoelgebruikers.

Vivendo is werkzaam in Beernem, Brugge, Damme, Oostkamp, Jabbeke en Zedelgem. Een overzicht van ons patrimonium kan u hier raadplegen.

Interesse in een sociale huurwoning?  Controleer dan eerst en vooral of u aan de wettelijke inschrijvingsvoorwaarden voldoet die momenteel van toepassing zijn. De voorwaarden vindt u hier.

Voldoet u aan de wettelijke voorwaarden? Dan kunt u zich online inschrijven in het Centraal Inschrijvingsregister (CIR). Hou alvast uw eID bij de hand of log in met de app Itsme.

Klik hier om de inschrijving in het CIR te starten.

Meer informatie kan u hier terugvinden.

 

EENMALIGE ACTUALISATIE BIJ DE START VAN HET CIR OP 18 MAART 2024 (voor bestaande kandidaat-huurders)

Wat is actualisatie? 

Tijdens deze eenmalige actualisatie wordt aan iedere kandidaat-huurder gevraagd om te laten weten of hij/zij nog kandidaat wil blijven voor een sociale woongelegenheid. De woonmaatschappij Vivendo stuurt dan een brief. Kandidaat-huurders die niet tijdig reageren op deze brief, worden geschrapt van de wachtlijst. In de brief vraagt de woonmaatschappij om uw kandidatuur na te kijken (persoonsgegevens, regio’s, woonsituatie) en te bevestigen in het CIR.

! Het is erg belangrijk dat u op deze brief reageert. Als Vivendo na 30 dagen geen reactie op de brief krijgt, dan krijgt u een laatste herinneringsbrief. Beantwoordt u deze brief niet binnen de 15 dagen, dan wordt u geschrapt uit het Centraal Inschrijvingsregister en staat u niet langer meer ingeschreven voor een sociale woonst.

Hoe kan u zich voorbereiden op de actualisatie?

Bij de start van de actualisatie, krijgen alle kandidaat-huurders een brief met een uitnodiging om hun dossier online te bekijken, aan te passen en te bevestigen. Om in te loggen heeft u de Itsme-app of uw identiteitskaart en pincode nodig. U kunt dus best nu al starten met de voorbereiding. 

1. Itsme installeren op je smartphone:

  • Gebruikt u al Itsme? Dan hoeft u op dit moment niets meer te doen.
  • Heeft u nog geen Itsme?  Hier vindt u instructievideo’s in verschillende talen. Voor hulp kunt u steeds terecht bij een digipuntKlik hier voor een overzicht van de digipunten in het werkingsgebied van Vivendo.

2. inloggen via eID + pincode

  • Wanneer u de itsme-app niet gebruikt, kunt u de digitale actualisatie ook doen met uw identiteitskaart (eID) + pincode. U kunt inloggen met uw computer, identiteitskaart en een kaartlezer. U moet wel de pincode van je identiteitskaart kennen. 
  • U kent de pincode niet meer? Of uw kaart werd geblokkeerd (omdat u drie keer na elkaar de verkeerde code hebt ingegeven)? Dan kunt u een nieuwe pincode krijgen bij de stad of gemeente. Neem hiervoor de brief met codes mee, die u kreeg toen u uw identiteitskaart ging afhalen.
  • Heeft u de brief met de codes niet meer? Dan kunt u hier nieuwe codes aanvragen bij de stad of gemeente.

U kunt ook hier terecht voor hulp bij uw actualisatie en inschrijving op de wachtlijst als sociale huurder.

Klik hier voor meer informatie over de actualisatie.

 

JAARLIJKSE ACTUALISATIE VAN BESTAANDE KANDIDATENDOSSIERS

Het CIR actualiseert jaarlijks automatisch op de verjaardag van uw kandidatendossier de gegevens rond de inschrijvingsvoorwaarden (verblijfsvoorwaarde, inkomensvoorwaarde en eigendomsvoorwaarde). Als u nog steeds voldoet aan de inschrijvingsvoorwaarden, moet u niets doen. De actualisatie verloopt volledig automatisch. U voldoet niet meer aan de inschrijvingsvoorwaarden? Dan ontvangt u hierover een brief van Vivendo. U krijgt dan een termijn van 30 tot 45 dagen vanaf de postdatum om aan te tonen dat u toch voldoet of tot een uitzondering behoort. U voldoet niet langer aan de inschrijvingsvoorwaarden? Dan wordt u geschrapt als kandidaat in het CIR.

 

BEVESTIGING DOSSIER NA TWEE JAAR INACTIVITEIT

Bent u gedurende twee jaar – dus ten vroegste in 2026 - niet actief in uw inschrijvingsdossier? U ontvangt dan van Vivendo een brief met de vraag of u uw kandidatuur wilt behouden. U krijgt minimaal 30 dagen vanaf de postdatum om te reageren op deze brief. Het is hierbij voldoende dat u zich aanmeldt in het CIR. U hoeft geen aanpassing of validatie te doen. Reageert u niet op tijd op de brief van Vivendo? Vivendo schrapt uw kandidatendossier.

 

INTERN HUURREGLEMENT VIVENDO

Het intern huurreglement van Vivendo kunt u hier raadplegen.

 

NOG VRAGEN?

  • Bel naar de dienst kandidaat-huurders op 050 170 520
  • E-mail naar info@vivendo.be
  • Kom langs op ons kantoor in de Handboogstraat 2 bus 0013 in Sint-Pieters (donderdag van 9:00 uur tot 12:00 uur) of in de Magdalenastraat 20 bus 0001 in Sint-Andries (maandag-woensdag-vrijdag van 9:00 uur tot 12:00 uur + dinsdag van 14:00 uur tot 18:00 uur). 

 

 

Contacteer ons via e-mail of bel 050 17 05 00